Αρχική Χάρτης Πλοήγησης Αναζήτηση
 
. .

 

Με αφορμή την απόφαση του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη να προχωρήσει στην εκποίηση της  κατοικίας του Κώστα Λαλιώτη στα Δολιανά, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Σηφουνάκης, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:


«Οι πυρόπληκτοι της Ηλείας, μετά τα πέτσινα τριχίλιαρα του κυρίου Καραμανλή, τώρα πλέον μπορούν να κοιμούνται ήσυχοι, ότι θα λυθούν  όλα τους τα προβλήματα, αφού μετά τον κύριο  Πρωθυπουργό και ο Επίτιμος Πρόεδρος  της Ν.Δ, Κωνσταντίνος Μητσοτάκης θα τους μοιράσει και αυτός τριχίλιαρα αλλά με λεία την εκποίηση πατρικής περιουσίας άλλου.
Ο κ. Μητσοτάκης δυστυχώς, θέλει πάντα να θυμίζει στον Ελληνικό λαό το διαχρονικό του ποιον.
Η  εισροή στα ταμεία της Νέας Δημοκρατίας μαύρου πολιτικού χρήματος από την περιβόητη  Λιβεριανή παράκτια εταιρεία Mayo απεδείχθη περίτρανα χάρις στον αγώνα του Κ. Λαλιώτη και δυστυχώς γι΄ αυτήν την υπόθεση δεν υπήρξε απόδοση  και καταλογισμός ευθυνών.
Η υπόθεση αυτή με ηθικές και κυρίως πολιτικές διαστάσεις έχει ευθεία σχέση με την κατοχύρωση της διαφάνειας και του πολιτικού ήθους στην πολιτική ζωή.
Αποτελεί θεσμικό ατόπημα και διαχρονικό παράδοξο  να έχει παραπεμφθεί ο Α. Παπανδρέου για αδιαφανή πρακτική ως προς την δαπάνη νοσηλίων του  και ο κ. Μητσοτάκης και η Ν.Δ. για την αδιαφανή εισροή μαύρου χρήματος στα ταμεία τους να τυγχάνουν ασυλίας χωρίς την πρέπουσα αυτεπάγγελτη ενεργοποίηση της δικαιοσύνης.
Ο κ. Λαλιώτης, σε αντίθεση με τον Επίτιμο Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, είχε και έχει  διάφανη πολιτική παρουσία χωρίς σκιές. Δεν οικειοποιήθηκε το κράτος για προσωπικό πλουτισμό, κάτι που δεν μπορεί να ισχυρισθεί ο ευεργέτης των πυρόπληκτων, με ξένα βεβαίως κόλλυβα ».